Tuesday, December 21, 2010




Salam buat semua ....Kes pembuangan bayi sekarang ni dah jadi macam kes buang anak kucing , bezanya ...anak kucing orang buang hidup - hidup tapi bayi bayak yang di temui mati .

Aku jadi marah bila baca banyak kes pembuangan bayi . Entah bila kes ni nak selesai . Semakin hari semakin banyak bayi yang di temui dibuang di tempat pembuangan sampai dan sebagainya . Kalau dah buat dosa tu tak pikir ke akan ngandung ? Dah la buat dosa...bila dah ngandung buang baby merata - rata sebab takut malu . Kes buang bayi ni biasanya anak melayu lah kan..sebab nak tutup malu...so dah beranak buang je merata - rata . Sedih bila tengok gambar bayi comel yang tak berdosa dibuang merata - rata .
Korang rasa ada tak penyelesaian untuk tangani masalah ni ? Pada aku negara maju pun tak guna...selagi pemikiran rakyat jadi semakin zalim dan bersikap seperti zaman jahiliah . Fikir fikir kan lah .

3 comments:

Aizuddin Hanis said...

semua bermula dari rumah..klau family die carring jaga anak die..insyaallah xkn berlaku..dgn kata lain..mak bapa kene taw ngan sape anak die bkwn..anak die pg mane...dll

Encik MamaT said...

hidup bertunjangkan nafsu.... hukum Allah hanya menjadi sendaan...

~ PIJA ~ said...

salam..

aku pelik, mase die kendong 9 bulan tu boleh pulak..dah kuar ko buang..ko bunuh..dah buat dose lain lagi nak tambah dose..

ko tunggu je laa balasan Allah...

p/s : aku tak rase mak bapak or family perlu disalahkan 100%. Budak skrg akal lagi panjang..ape2 pun IMAN tidak boleh diwarisi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

heartbeat

About Me

My Photo
mohd rosli abd muluk
View my complete profile

Followers

FreshShoutbox

Award Aibaks dari LM

Loading...

Popular Posts

There was an error in this gadget
Powered by Blogger.