Tuesday, October 19, 2010
Assalamualaikum...
Moga korang sihat-sihat dan ceria seperti aku ni..hehehe.

Hari ni aku nak cerita sikit pasal kisah cirit birit.Aku rasa dalam banyak-banyak penyakit..penyakit ni lah yang amat susah kalau terkena kan?Yelah,nak pergi klinik pun kena fikir 5-6 kali,bukan apa..nanti nak memerut kat tengah-tengah jalan kan parah membawa bencana  tu..hahaha.

Korang sure pernah terkena penyakit ni kan..nak sebut pun aku malu hahaha..Kalau kita tengok,.orang tua-tua dulu ada yang suruh minum air rebusan daun jambu batu muda..ada juga petua menyarankan untuk kita meminum teh pekat..

Hari ni aku nak tambah sikit..epal hijau juga amat berkesan dalam merawat cirit-birit.Ia boleh dikisar dan dijadikan jus dan minum terus.Pastikan tanpa gula dan jangan dibuang kulitnya tau.Kisah epal hijau boleh merawat cirit-birit ini ada di tulis oleh Miriam Polunnin di dalam bukunya yang bertajuk Healing Foods.

Apa lagi..cubalah...jangan sampai tertidur dalam toilet tu pula kerana asik ulang alik sepanjang malam..hahah.
Ada petua lain..meh tambah kat sini ye..






2 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Wahh,tips yang menarik.Tak pernah dengar pun sebelum ni..Tq mr rosli.

maxi rosli said...

same2 lydia....tips ni berkesan untuk orng yg nak diet jgk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

heartbeat

About Me

My Photo
mohd rosli abd muluk
View my complete profile

Followers

FreshShoutbox

Award Aibaks dari LM

Loading...

Popular Posts

There was an error in this gadget
Powered by Blogger.